Hírablak Hírablak

Elhunyt Kósa Ferenc volt országgyűlési képviselő

Életének 82. évében szerdán elhunyt Kósa Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, volt országgyűlési képviselő, az Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja.

Kósa Ferenc ellenzéki értelmiségiként részt vett az 1985. évi monori és az 1987 szeptemberi lakitelki tanácskozáson. 1990-2006 között az MSZP országgyűlési képviselője volt, nevéhez fűződött egyebek mellett a filmtörvény gondozása.

Az Országgyűlés napirendje

Az Országgyűlés 2018. december 10-11-12-13-án tartja következő ülését.

 

Itt olvashatják a napirendet!

 

Országgyűlés Sajtóirodája

Elhunyt Hirt Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője

Hirt Ferenc 1967-ben született Tolna megyében, Pincehelyen. Tamásiban nevelkedett, ott töltötte gyermekkorát és ott járt általános iskolába is. Erősáramú villanyszerelőként 1985-ben végzett Szekszárdon. Első munkahelye a Tamási Építőipari KTSZ volt, majd 1987-től az Orion tamási gyáregységében dolgozott 1988 áprilisáig, amikor – utasként – tragikus autóbalesetet szenvedett. Ez a baleset gyökeresen változtatta meg az életét, mivel gerinctörést szenvedve kerekesszékbe került. Néhány év rehabilitáció után úgy döntött, hogy vállalkozásba kezd. A család segítségével 1991-ben egy szórakoztató-elektronikai és háztartásigép-kereskedést hozott létre, majd – autó-és motorkerékpár- megszállottként – 1993-ban autókereskedést és szervizt nyitottak Tamásiban, a Hirt Autó Kft. később további városokba terjeszkedett.

Tematikus kereső Tematikus kereső

Élő közvetítés
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők Ciklusos tematikus keresők